#VredesmaniVest

Polarisatie en de verharding van het maatschappelijke debat zorgen ervoor dat steeds meer mensen zich onveilig en niet geaccepteerd voelen. Aanhangers van #safetypin wijzen deze verharding van de samenleving af en tonen dit door een veiligheidsspeld op hun kleding te dragen. De beweging #VredesmaniVest , geintroduceerd door edelsmeden Jet & de Juffrouw, haakt in op de wereldwijde safetypin beweging en geeft zo een signaal af vóór solidariteit, diversiteit en verbinding.

#Safetypin
De safetypin beweging is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens overgewaaid naar de Verenigde Staten. De Brexit en de verkiezingen hebben op beide continenten geleid tot verdeeldheid en intolerantie. Ook in de Nederlandse samenleving zijn uitingen van discriminatie, uitsluiting en agressie steeds vaker aan de orde.
Het is tijd voor een tegengeluid. Een symbool voor verbinding en solidariteit. Met het dragen van de veiligheidsspeld sluit je je aan bij de #safetypin en laat je zien een veilige plek te zijn voor ieder die dat nodig heeft. Het is een signaal tegen uitsluiting en verdeeldheid. ‘Bij mij ben je veilig’.

#VredesmaniVest
Edelsmeden Jet & de Juffrouw introduceren de safetypin beweging in Nederland onder de naam VredesmaniVest. “ We merken dat veel mensen zich in dit initiatief herkennen en hopen dat de beweging zich verspreidt over ons land. Het vormt een connectie tussen hen die Nederland zijn tolerantie terug willen geven.” Jet en de Juffrouw delen de spelden uit vanuit hun atelier centraal gelegen in de Utrechtse binnenstad en roepen op om in te haken op #VredesmaniVest. Draag een veiligheidsspeld en verspreid het signaal!